Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

7 gute Gründe // 7 gode grunner


Tysklands universiteter har nylig blitt tildelt prisen «top for foreign students»!
Her kan du lese sju gode grunner for å ta en mastergrad eller delstudier i Tyskland.


Lurer du på hvor du skal ta utdanningen din? Mer enn 500 nordmenn starter hvert år på et studieprogram i Tyskland, hvor det også finnes en rekke internasjonale programmer på engelsk. Her har du sju gode grunner for et studium i Tyskland:

God service for internasjonale studenter: Med et døgnåpent tilbud sørger de tyske lærestedene for at du raskt finner deg til rette i studiet og hverdagslivet i Tyskland. Og det beste er: De tyske universitetene krever ingen eller svært lave studieavgifter (ca. 500 euro per semester)!

Rikt studietilbud: Det finnes (nesten) ingenting du ikke kan studere i Tyskland! Medisin? Økonomi? Kunst? Politikk? – Her finner du garantert et studium som passer spesielt for dine interesser og evner. Du vil få mulighet til å utvikle deg på best mulig måte, og til å oppnå best mulige resultater. I tillegg finnes det et omfattende stipendprogram, med egne stipender for internasjonale studenter.

Fremragende forskning og undervisning: Ved tyske universiteter arbeider fremragende forskere fra hele verden, mange med ledende forskningsprosjekter. Forskerne er også aktive undervisere som viderefører aktuell kunnskap til studenter og doktorgradsstudenter. Den tette forbindelsen mellom forskning og undervisning ved tyske utdanningsinstitusjoner gir utdannelsen internasjonalt høy kvalitet.


Nære bånd mellom teori og praksis:
De gode resultatene innen tysk toppteknologi viser at grunnforskning og praksis hører tett sammen. Det nære samarbeidet mellom tyske høyskoler og næringsliv kommer særlig studentene til gode, og de opplever hvordan funksjonelle produkter baserer på et vitenskapelig grunnlag. Og: Gjennom praksis får studentene tidlig i studietiden et innblikk i arbeidslivet, noe som er et stort pluss for en fremtidig karriere.

Internasjonal profil: Tyske utdanningsinstitusjoner bedriver aktiviteter på tvers av alle geografiske grenser. De agerer internasjonalt og tverrfaglig. Kongstanken består i å bringe sammen de beste hodene og de beste ideene, for eksempel gjennom internasjonale bachelor- eller masterprogram med engelsk som arbeidsspråk.

Fortrinn på det globale arbeidsmarkedet: En avgangseksamen fra et tysk universitet er anerkjent og høyt verdsatt over hele verden. Mange internasjonale bedrifter har hovedsete eller er representert i Tyskland. Med en tysk grad, delstudier eller praksis i Tyskland har du svært gode sjanser på det globale og det norske arbeidsmarkedet!


Et fascinerende land og et fascinerende folk:
Karneval, julemarkeder, Berlin: Tyskland begeistrer gjennom geografisk og kulturelt mangfold, pulserende storbyer, sjarmerende landskaper, åpne mennesker og et behagelig klima (gjennomsnittlig 1600–1800 timer sol i året!).

Fremtiden din ligger i dine hender: Studer i Tyskland og opplev essensen av Europa!

Mer informasjon får du fra DAAD-sendelektor Veronika Hamann på veronika.hamann@if.uib.no og på følgende nyttige nettsteder:

http://www.bbc.co.uk/news/education-12682858 (BBC News: Germany top for overseas students)

http://www.study-in.de/en/(All Degree Programmes in Germany, Studying and living in Germany)

www.daad.de/international-programmes (International Bachelor, Master and Doctoral Programmes in Germany)

www.summerschools.de (Summer and Winter Schools in Germany)

www.lanekassen.no (Språkstipend til språk- og sommer-/winterkurs i Tyskland)