Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Was ist der DAAD? // Hva er DAAD?

 


Hva er DAAD?

Den tyske akademiske utvekslingstjenesten (DAAD) er verdens største støtteorganisasjon for internasjonal utveksling av studenter og forskere. DAAD tilbyr stipend, støtter internasjonalisering av universiteter, fremmer germanistikk og tysk som fremmedspråk i utlandet og ikke minst fungerer som en rådgiver til beslutningstakere i kultur- og utdanningspolitikk. I tillegg til hovedkvarteret i Bonn har DAAD et kontor i Berlin, 15 internasjonale kontorer, 55 informasjonssentre og omkring 500 såkalte sendelektorer i hele verden. Mer informasjon finner du på: www.daad.de

 

Er det en DAAD-sendelektor i Norge også? 

Ja, det er Veronika Hamann som jobber på Institutt for fremmedspråk ved Universitetet i Bergen. Hun  underviser i tysk SAM_2650_neuspråk, kultur og samfunnsfag. Sendelektoren fungerer på mange måter som ambassadør for tysk språk og kultur og pleier kontakten med andre norske og tyske institusjonene for å fremme utveksling mellom Norge og Tyskland, tysklæring i norske skoler og tyskstudier på universiteter.


 Hva kan DAAD-sendelektoren gjøre for deg?

En av sendelektorens viktigste oppgaver består i å informere om studie- og forskningsmuligheter i Tyskland og om DAADs attraktive stipendordninger. Ta gjerne kontakt på veronika.hamann[at]if.uib.no eller +47 55 58 22 83 hvis du trenger informasjon om studie- og forskningsutveksling med tyske universiteter eller veiledning i søknadsprosessen.

 

For mer informasjon se:

DAAD: Study and Research in Germany: Information for international students and graduates

DAAD: General Information for Scholarship Applicants

DAAD: Country-specific information on the DAAD-Scholarship Programmes 2014/15 – Norway